Nagradu „Tibor Tóth“ za 2019. dobila Sandra Cuculić

Sandra Cuculić iz Sveučilišne knjižnice u Rijeci dobitnica je Nagrade „Tibor Tóth“ za 2019. godinu.

I ove godine Odbor za dodjelu nagrade rukovodio se time da poput Tibora Tótha dobitnik njegove nagrade treba pružati doprinos kako na znanstvenom i stručnom planu tako i u praktičnom djelovanju te imati određenu dimenziju više u svom ukupnom djelovanju u području informacijskih znanosti i djelatnosti koje će biti prepoznato kao korisno od stručne i šire zajednice.

Odbor je po analizi prijava više relevantnih kandidata uočio veliki osobni doprinos na području informacijskih znanosti i djelatnosti kandidatkinje Sandre Cuculić.

Diplomirana knjižničarka Sandra Cuculić predstojnica je Podružnice Kampus Sveučilišne knjižnice u Rijeci. Polazište njezinog rada su korisnici i njihova upotreba informacijskih izvora pa onda i razvoj korisničkih usluga. Uz to, ona je svoj stručni interes usmjerila i prema praćenju znanstvenog rada istraživača i bibliometrijskim istraživanjima, educiranju korisnika i istraživača, promoviranju znanja i znanstvenog djelovanja općenito. Osim toga, u svom djelovanju ističe i promovira  važnost informacijskih alata kao i osviještenost o potrebi informacijske pismenosti kako kod studenata tako i kod znanstvenika i drugih korisnika knjižnice.

Inicirala je i vodi više uspješnih projekata i programa u području svog djelovanja, a uz to je i autorica više stručnih radova i izlaganja na stručnim skupovima iz područja svoga djelovanja. Nadalje, predana je i vlastitom stručnom usavršavanju te je završila obuku za korištenje programa Mendeley kao i desetak tečajeva Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara i Sveučilišne knjižnice u Rijeci.

Urednica je mrežnih stranica Podružnice Kampus Sveučilišne knjižnice u Rijeci. Uz to je i aktivna u stručnom djelovanju kao članica Stručnog vijeća Sveučilišne knjižnice Rijeka  te kao članica Knjižničarskog društva Rijeka.

Zbog svega navedenoga, a što ukazuje na kvalitetu postignutih rezultata stručnog rada, kao i na osobnu radoznalost, profesionalnu predanost, otvorenost suradnji, okrenutost povezivanju starih s novim područjima informacijskog djelovanja, kao i omogućavanju prijenosa znanja na mlađe i starije generacije, odlučeno je da dobitnik nagrade za 2019. bude Sandra Cuculić.

Odbor zahvaljuje svim kandidatima koji su bili predloženi za nagradu. Svima njima te posebno  dobitnici Nagrade „Tibor Tóth“ Sandri Cuculić, Odbor za dodjelu nagrade kao i  Upravni odbor HID-a želi puno profesionalnog i osobnog uspjeha u daljem životu i radu.

Dodjela nagrade održana je i ovaj put na prigodnoj svečanosti u srijedu 20.11.2019. u prostoru Mađarskog kulturnog društva “Ady Endre” u Zagrebu, čiji je predsjednik i dugogodišnji aktivni član bio i Tibor Tóth. Ovom prilikom Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo zahvaljuje MKD “Ady Endre” na prijateljskoj suradnji.

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo

Ažurirano 22. studenoga 2019 — 16:01
Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo © 2014 Frontier Theme