Nagrada “Tibor Tóth”

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo ustanovilo je Nagradu “Tibor Tóth” kao znak javnog priznanja koje se dodjeljuje stručnjacima i znanstvenicima mlađe i srednje generacije za značajan doprinos na području informacijskih znanosti i djelatnosti. Nagrada je nazvana imenom mr. sc. Tibora Tótha, istaknutog hrvatskog informacijskog stručnjaka i znanstvenika koji je svojim radom unaprijedio i promicao informacijske znanosti i djelatnosti na opću dobrobit naše zajednice.

Pravo predlaganja kandidata imaju svi članovi HID-a kao i ostali zainteresirani. Obrazloženi prijedlozi moraju sadržavati radnu biografiju kandidata i priloge kojim se potvrđuje značenje predloženog rada u području informacijskih znanosti i djelatnosti. Prilozi trebaju biti pripremljeni na način da se iz njih može nedvosmisleno utvrditi vrsta i značajke predloženog rada. Predlagatelji za tekuću godinu mogu predložiti i one kandidate koji su već bili ranije predlagani.

Predložene kandidature razmatra Odbor za dodjelu Nagrade “Tibor Tóth” te donosi odluku o dobitniku. Po potrebi, Odbor može zatražiti i dopunu prijedloga.

Javni poziv za predlaganje kandidata objavljuje se svake godine na mrežnim stranicama HID-a obično u rujnu, a  proglašenje dobitnika i svečana dodjela nagrade odvija se u studenome.

>> Pravilnik za dodjelu Nagrade “Tibor Tóth”

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo © 2014 Frontier Theme