Poziv na sastanak o razvoju i održavanju sustava Dabar

4. ožujka 2016. potpisan je Sporazum o suradnji na razvoju i održavanju sustava Dabar između pet ustanova (Srce, Institut Ruđer Bošković, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Filozofski fakultet u Zagrebu i Medicinski fakultet u Zagrebu).

Dabar (ili  Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) je projekt digitalnog repozitorija koji mogu koristiti sve ustanove iz sustava znanosti i visokog obrazovanja RH za izgradnju svojih institucijskih repozitorija. Dabar je otvoren i za uspostavu tematskih repozitorija pojedinih zajednica istraživača i stručnjaka iz nekog od područja znanosti.

Potpisani je sporazum otvoren za pristupanje i drugim ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, ukoliko se žele aktivno uključiti u razvoj i održavanje Dabra. Sporazumom je predviđeno i osnivanje radnih skupina za ostvarenje specifičnih zadataka u razvoju sustava.

Koordinacijski odbor Dabra poziva sve zainteresirane na sastanak koji će se održati u Srcu, 30. ožujka 2016. u 11 sati i na kojem će biti predstavljeni Sporazum o suradnji i godišnji plan aktivnosti te objašnjen plan buduće suradnje kroz predviđene radne skupine.

Svi pojedinci koji smatraju da svojim znanjem i iskustvom mogu pridonijeti radu radnih skupna i razvoju sustava u cjelini moći će se prijaviti Koordinacijskom odboru Dabra s konkretnim prijedlozima oko sudjelovanja u pojedinim aktivnostima i na taj se način aktivno uključiti u ovaj važan projekt.

Svoj dolazak je potrebno prijaviti na adresi http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=2kxerbj2. Za prijavu je potreban elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

 

Ur./D.C.

Ažurirano 29. ožujka 2016 — 12:51
Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo © 2014 Frontier Theme