Danijela Unić dobila Nagradu „Tibor Tóth“ za 2014.

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo (HID) održalo je svečanu dodjelu Nagrade „Tibor Tóth“ u srijedu 19.11.2014. u prostorijama Mađarskog kulturnog društva (MKD) Ady Endre u Zagrebu.

Nagrada se ove godine dodjeljuje po prvi puta stručnjacima i znanstvenicima mlađe generacije za njihov značajan doprinos na području informacijskih znanosti i djelatnosti te kao poticaj za dalji rad. Prva dobitnica je Danijela Unić koja se istaknula uspjesima na više područja informacijskih znanosti i djelatnosti.

danijela_unic_dobitnica_nagrade_TT_2014

 Slijeva nadesno: Ivo Tokić, dobitnica nagrade Danijela Unić, Valerija Toth i Josip Stipanov.

Osnovala je knjižnicu i izgradila knjižnični fond na tadašnjoj Zagrebačkoj školi za menadžment. Uz to i predaje na veleučilištu VERN o hrvatskom jeziku i poslovnoj komunikaciji. Tijekom više godina djelovala je i kao povremeni član Stručnog povjerenstva za prosudbu udžbenika za srednje škole pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za predmete Hrvatski poslovni jezik i Poslovna komunikacija. Na stručnom i znanstvenom planu bavila se istraživanjima pitanja odnosa informacijskih sadržaja na tradicionalnim i digitalnim medijima te posebno multimedijskom pismenošću u djece i mladih, a na toj je temi i doktorirala 2013. godine na Zagrebačkom sveučilištu. U tom je području ostvarila suradnju i s drugim stručnjacima i znanstvenicima, a rezultati takvog rada priznati su kao relevantni u domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim krugovima. Tako su radovi s rezultatima istraživanja koje je ona vodila objavljeni u domaćim i inozemnim publikacijama.

Nagradu je u ime Odbora za dodjelu nagrade uručio Josip Stipanov. Prije toga je nazočne u punoj dvorani, osim predsjednika HID-a Ive Tokića pozdravila i predsjednica MKD Mária Ranogajec-Komor dok je Marijana Selman ukazala na veze Tibora Tótha i Mađarskog kulturnog društva. Ivo Tokić je uoči dodjele ukratko podsjetio i na značaj Tibora Tótha, u čiju je čast osnovana nagrada, za područje informacijskih znanosti i djelatnosti.

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo ovim putem još jednom izražava zahvalnost svima koji su sudjelovali u natječaju za dodjelu nagrade ili na drugi način uveličali ovaj događaj, a posebno Mađarskom kulturnom društvu Ady Endre na pomoći u organizaciji svečane dodjele nagrade u njihovim prostorijama.

Odluku o izboru dobitnika Nagrade „Tibor Tóth“ za 2014. pročitajte >>> ovdje.

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo

Ažurirano 21. studenoga 2014 — 14:29
Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo © 2014 Frontier Theme